Културен център „Тракарт“ кани на Празничен концерт на именита пловдивска фамилия музиканти

Автор: Plovdiv Now 7771
Културен център „Тракарт“ кани на Празничен концерт на именита пловдивска фамилия музиканти

Културен център „Тракарт“ кани пловдивчани на Празничен концерт на 27 декември 2021 г. от 18:00 ч. с участието на Авигея Деливичева – флейта и Лорена Деливичева – цигулка. Музикален съпровод Мария Деливичева – пиано. В програмата ще чуем Тартини, Виенявски, Крайслер, Годар, Губер.

Вход свободен при спазване на всички заповеди на МЗ.

Мария и Ивайло Деливичеви, известни и като Дуо "Интенза" живеят във Виена, където ръководят създаденото от тях  частно музикално училище "Allegro Vivace".

Семейната им традиция, да организират концерти в Пловдив, в които се включват и техните изключително талантливи дъщери - Лорена и Авигея, с цигулка и флейта, е техния сантиментален жест към родния град.

МАРИЯ ДЕЛИВИЧЕВА – ПИАНО

Мария е родена в Стара Загора, България. Следва във Виена, където се дипломира като бакалавър магистратър по изкуствата. Като соло пианистка печели награда в международния клавирен конкурс на името на Н. Рубинщайн, изнася много концерти и записва диск с романтична музика за пиано. Отделно свири на пиано джаз и камерна музика.

ИВАЙЛО ДЕЛИВИЧЕВ – ПЕРКУСИИ

Ивайло е роден в Пловдив, България. Завършва Музикалната академия в София, а след това – бакалавърска и магистърска степен по изкуствата във Виена. Ивайло е спечелил няколко награди на национални и международни конкурси и има изяви като солов артист с известни състави и оркестри. Има няколко диска за Радиото и телевизионни предавания в Австрия, Германия и България.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина