Кремчетата с ром са чудесен зимен десерт, с който да поглезите по-възрастните членове на семейството.
Необходимите продукти са:
брашно - 55 грама
яйца - 3 броя
прясно мляко - 500 мл
захар - 1 с.л. кафява + 100 грама бяла
ром - 3 капачки
есенция - 3 капки с аромат на ром
ванилия - 1 прахче
За ромова редукция
захар - 3 с.л. кафява
ром - 8 капачки
Приготвяне:
На умерена температура загряваме прясното мляко и захарта.
В купа разбиваме яйцата, кафявата захар и брашното. Ако искаме да разредим сместа, доливаме малко мляко.
Яйчената смес сипваме постепенно към затопленото със захар мляко, добавяме рома, есенцията и ванилията, като бъркаме постоянно крема на слаб огън за няколко минути до сгъстяване.
Сипваме пудинга в стъклени купички и оставяме да изстине.
За ромовата редукция:
В малка тенджера на котлона слагаме рома и кафявата захар - течността трябва да се редуцира. След 3 минути я махаме и заливаме кремчетата.
Оставете пияните кремчета с ром да изстинат и тогава хапвайте.