Козунак с маскарпоне и праскови е чудесен и оригинален десерт за Великден.
Необходимите продукти са: козунак 300 грама, маскарпоне 200 грама, цедено кисело мляко 1 кофичка, половин лимон, половин чаена чаша пудра захар, компот от праскови или пресни меки плодове - банани или ягоди например.
Приготвяне:
Разбивате сиренето маскарпоне, заедно с цеденото кисело мляко, сока на лимона и пудрата захар с миксер или тел за разбиване до получаване на гладък крем.
Нарязвате козунака на филийки и нареждате половината от тях на дъното на избраната от вас форма. Върху блата от козуначени филийки нареждате плодовете, а върху тях намазвате половината от крема с маскарпоне и цедено кисело мляко.Нареждате втори блат от филийки козунак, а върху тя и останалата част крема. Готовия сладкиш оставяте за няколко часа в хладилника.