Концерт с кауза: Хор “Ангел Букорещлиев“ и приятели канят на благотворително матине

Автор: Plovdiv Now 5510
Концерт с кауза: Хор “Ангел Букорещлиев“ и приятели канят на благотворително матине

Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев" и приятели канят пловдивчани на предколедно благотворително матине - едно вълнуващо музикално празненство, което ще се състои в неделя, 10-ти декември, в Дом на културата "Борис Христов" от 11.00 часа.

Събитието е с кауза за набиране на средства за реставрация и реконструкция на близо 100-годишната сграда на Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев", която се намира на номер 18А на едноименната улица в центъра на Пловдив. 

Програмата на матинето ще бъде изпълнена с музикално разнообразие и изящество, защото в нея с цялото си сърце и безграничен талант се включват и приятели, които желаят да подкрепят каузата. Най-напред ще чуем великолепните хорови песнопения на Хор "Ангел Букорещлиев". Изключително популярните музиканти Калоян Куманов - акордеон, Стилиян Дерменджиев - цигулка и Ралица Ботева - пиано ще зарадват публиката с виртуозно изпълнение на произведения на световноизвестни композитори. Танцовото дуо Радостина Симеонова и Рослан Василев ще представят красотата и страстта на тангото. Виртуозният цигулар Маестро Мичо Димитров ще ни накара да се пренесем в Миланската скала. Джаз-пианистът Мирослав Турийски ще ни потопи в света на джаз музиката. Чаровните медени гласове на обичания хор "Детска китка" с диригент Яна Делирадева ще изпълнят популярни песни, както само те го могат!

Входът за събитието е с благотворителни покани, които можете да намерите на адрес: ул. Ангел Букорещлиев 18А или на място в Дома на културата, преди началото на събитието. (За контакт тел. 0899595634)

Не пропускайте възможността да бъдете част от този благороден акт!

„Сградата на Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" не е просто стоманено-каменна конструкция. Тя е домът на страстта към изкуството, на дълбоката свързаност на музиката с нуждаещата се от култура общност, през онези далечни години на 19 век. Строена от сърцати хористи и родолюбиви пловдивчани тухла по тухла, но с вграден в тях възрожденски дух и плам тя преживява времето и опустошителните земетресенията, доказвайки своята издръжливост, като стожер на песента, в подножието на Сахат тепе.

От 1928 г. до сега сградата преживява без никакви ремонти, като продължава да служи на хоровото изкуство.  Но сега се разкрива нова възможност - да се реставрира и поднови за бъдещите поколения. Всички средства, събрани от матинето, ще бъдат изцяло насочени към реставрацията и реконструкцията на историческата сграда. Приятели на Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" ни помогнаха в изготвянето на проекта. Община Пловдив  ни подкрепя, както за залата, така и за нашите изяви. Присъединете се към нас на този музикален празник и подкрепете нашите чисти и благородни усилия“, апелира диригентът Илиян Тиганев.  

Благотворителността е акт на сърцето, с който доказваме, че общността може да създаде промени. Това е шанс да бъдем част от опазването на културното наследство на Пловдив и да дадем своя принос за бъдещето на този дом на изкуството и общността. Сградата, зародена от сърцата и труда на хористи и обичащи граждани, търпелива през времето, днес има нужда от нашата подкрепа“, допълват и хористите от най-стария светски хор в България, основан на 4 март 1896 година, който днес пише 127-та година на своята история. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина