Климатологът Георги Рачев: Зимата си отива от днес

Автор: Plovdiv Now 4656
Климатологът Георги Рачев: Зимата си отива от днес

Зимата си тръгва днес! Очаква се повишаване на температурата през февруари, а днес ще бъдат последните толкова ниски градуси през месеца. Това коментира климатологът Георги Рачев в ефира на Нова телевизия.

„Студено е, но за последно. Такива студени дни не се очакват през март. От днес започва затопляна, като градусите в Южна България може да стигнат до 20. В края на месеца ще бъде напълно топло, като си отива си климатичната зима. Както винаги баба Марта ще се покаже характера, но не се очаква трайно застудяване“, коментира Рачев.

Ако градусите се запазят според прогнозите на синоптиците е възможно тази зима да стане най-топлата, откакто има метрологични проучвания

„Тази зима беше абсолютна никаква, тъй като имаше само няколко студени дни. До момента най-топлата отчетена зима е тази през 2006-2007, но е възможно да бъде изместена“, каза още климатологът.

Той прогнозира, че през март и април ще има достатъчно сняг в планините за скиорите.

„През март ще има застудяване, но само в определени дни, няма да се задържи. Валежите през март у нас ще бъдат нормални, възможно е в източната част на страната да бъдат повече. Прогнозата ще е динамична. Очаква се леко хладна пролет през първата половина на март, за сметка на втората, когато ще стане по-топло“, каза Рачев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина