Кирил Петков отрече да сме изнасяли оръжия директно за Украйна

Автор: Plovdiv Now 2242
Кирил Петков отрече да сме изнасяли оръжия директно за Украйна

Не сме имали директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти.

Относно политическата обстановка в страната, той заяви, че е време България да извоюва възможността да има свободно правителство.

"Това, което сме обсъдили до този момент с изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" е, че съставът няма да бъде променен засега. Тази вечер имаме пак среща. Ние сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат", заяви Петков.

Той не пожела да коментира отделни министри, докато партията няма подкрепата на независими депутати.  

"Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори. Това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, г-н Костадин Костадинов, самият той, както и Слави Трифонов, самият той. Доколкото знам Тошко Йорданов не може да направи една стъпка, или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов. Така, че за съжаление, и с него няма да можем да говорим, но с всички останали сме готови да говорим. Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието може още да контролира средствата, които би трябвало да отидат при хората, а не при няколко фирми, какъвто беше опитът от Има такъв народ. Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи за хората", заяви Петков. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина