Картофени рьощи - постни, но хрупкави и много вкусни

Автор: Plovdiv Now 6916
Картофени рьощи - постни, но хрупкави и много вкусни

Предлагаме ви рецепта за картофени рьощи - постни, но хрупкави и много вкусни.

Продукти:

1 кг картофи

50 мл. олио

1/2 ч.л. сол

Приготвяне:

Картофите (1 кг) се настъргват на ренде. Отцеждат се добре в тензухена кърпа или марля, докато отделят колкото е възможно повече от сока си.

След това се омесват с олио (50 мл.) и сол (1/2 ч.л.) и от сместа се оформят плоски кюфтета.

Пекат се върху хартия за печене във фурна, загрята до 190 градуса, около 40 минути, като се обръщат и от другата страна. Трябва да добият златист загар.

Рьощи е другото име на това ястие и идва от швейцарската национална кухня. Подходящо е за Великденските пости.

1001recepti.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина