Картините на Венцислав Диков показват света на сънищата на изложба в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 12863
Картините на Венцислав Диков показват света на сънищата на изложба в Пловдив
Галерия "Лабиринт" в Пловдив кани на първата от 2006 г. изложба на Венцислав Диков в Пловдив.Тя е естествено продължение на неговата изложба "Шаман" през март в София.
 
Откриването е на 22 април, между 17 и 21 часа. Изложбата ще продължи до 8 май.
 
С новите си картини Венцислав Диков навлиза в света на сънищата. Свят, в който нищо не е точно такова, каквото би трябвало да бъде, или направо въобще не е ясно какво е. Привидният хаос на сънищата е творческата лаборатория на ума и мястото, където според К.Г. Юнг, всички се срещаме.
 
Венцислав Диков е роден в София, в семейство на музиканти. Рисува от ранна детска възраст. Предпочита да запази самобитния си стил в изобразителното изкуство и избира да следва музика. Завършва НМА „Панчо Владигеров“ и след това Hochschule für Musik в Мюнстер, Германия, с класическа китара.
 
От 2003 г. Венцислав Диков е еднакво активен като художник и като музикант. Имал е над тридесет изложби в България и в чужбина (Токио, Париж, Берлин, Кьолн, Барселона, Люксембург и др.) Участвал е в арт-резиденции (Япония, Словакия, Сърбия) и групови изложби (Германия, Турция, Сърбия, Словакия, Люксембург и др.) Негови картини са собственост на частни колекции по цял свят.
 
Стилът му е оригинална смесица от фигуративна и абстрактна живопис. Свободно плува в света на въображението, а срещата с работите му е вълнуващо приключение. Усещат се чистата радост на игривия творчески процес, струи музика и ритъм, сред които се срещат изразителни персонажи.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина