Карловско и Сопот най-засегнати от ковид, Кричим с най-ниска заболеваемост

Автор: Plovdiv Now 21945
Карловско и Сопот най-засегнати от ковид, Кричим с най-ниска заболеваемост

Двете общини в Пловдивска област, които са най-засегнати от COVID-19, са Карлово и Сопот, каза шефът на РЗИ Д-р Ваня Танчева-Манчева. В Пловдив град ситуацията е сравнително по-добра, отколкото в други големи градове, като заболеваемостта е около 300 на 100 000.

 „Мерките не са драстични, но ще имат своя резултат. По-ниската заболеваемост от другите градове вероятно се дължи на много проведени ваксинации – около 25 000 в областта, и 20 000 в града. Това все пак ще е защита, преминаха и много хора през заболяването през зимните месеци. Трябва да продължи ваксинирането и да го засилим”, каза д-р Манчева. Тя заяви, че във всички пунктове в Пловдивска област ще има ваксини на АстраЗенека, като се пазят и вторите дози за Пфайзер.

„Не бива да бъде възприемана  АстраЗенека като лоша ваксина, пловдивчани са интелигентни хора. Не трябва да се злоупотребява с ваксините и да се връзвате в тази маркетингова история на фирмите производители. Никой няма да пусне ваксина, която не отговаря на изискванията, най-важната част от битката е ваксинирането, Пловдив ще има достатъчно ваксини”, каза още шефът на РЗИ.

Карлово и Сопот ситуацията е най-сериозна, като там мобилните кипи започват да ваксинират селата около градовете. Снощи най-много хоспитализации е имало именно от Карлово. Най-ниска е заболеваемостта в Кричим.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина