Как забавлявате детето си в собствената си градина?

Автор: Plovdiv Now 5130
Как забавлявате детето си в собствената си градина?

Кога е завършена вашата градина, знаете ли? Разбира се, веднага щом поставим детска площадка в нея. Възможността детето да може да се забавлява в двора на вилата е огромен плюс. Вие имате своето кътче, барбекю или шезлонги, но малчуганите скучаят на двора и след няклко минути ритане на топка, нищо чудно да чуете първите мрънкания. Тогава? Детската площадка е решението - тя е чудесно средство за игра и забавления, може да бъде наистина източник на безкрайни градински приключения. Ето защо вярваме в това.

Как да изберем перфектната детска площадка?
Започваме с едно много важно уточнение - най-добрата площадка е тази, която отговаря на възрастта на детето. Ако сте в период на търсене на оптимален варинат, ето на какво е добре да се обърне внимание:

1. Размер и пространство
Игралната площадка с перфектен размер ще увеличи максимално забавлението, без да заема целия двор — и ще позволи много свободно пространство за игра, докато децата ви растат. Проверете указанията за минимален размер за вашия модел, но помислете и дали да оставите допълнително пространство за бягане, спортуване и дори опция за разширяването ѝ през идните години!

2. Местоположение
Може също да се наложи да вземете предвид различните свободни пространства около площадката. Важни места в градината, до които е добре да помислите, преди да поставите съоръжението: центална сграда или помощно помещение, навеси, дървета и клони, електически проводници и басейни, въжета за дрехи, парници. Не забравяйте, че е добре да имате ясна видимост от вътре, а ако можете да поставите площадката на сянка, ще увеличите времето за игри.

Пластмасова детска площадка за по-малки деца, снимка: gardenway.bg

3. Тип конструкция
Дървени площадки
Дървените площадки са класически избор, поради своята естетика и издръжливост. Използваният дървен материал обикновено е третиран да издържа на атмосферни условия и интензивна употреба. Той се вписва ефектно в околния ландшафт, всъщност няма нищо по-естествено от дървена площадка сред градината. Тук обаче е добре да не пропускате поддръжката на отделните съоръжения. Правете я всеки сезон. Посетете и gardenway.bg, за да изберете най-подходящия модел за вашата градина.

Метални площадки
Металните площадки са предпочитани заради своята здравина и устойчивост при продължителна игра. Те обикновено са завършени с прахово покритие, за да предпазват от ръжда. Един техен недостатък е, че те могат да станат изключително горещи през летните месеци и да са ледени през зимата - непрятно за малчуганите.

Пластмасови площадки
Пластмасовите модели са няколко пъти по-здрави и по-гъвкави от традиционните дървени площадки. Те са дълготрайни и не ръждясват. Освен това те практически не изискват поддръжка - просто ги измийте с вода и гъба през пролетта и лятото и ще останат в перфектно състояние през останалата част от годината.

Голяма кедрова детска площадка, снимка: Gardenway.bg
Кули и къщи
Традиционно разновидностите на площадки са кули и къщи. Първите са цели конструкции за катерене и могат да включват пързалки и люлки, въжета и мрежи за качване, докато къщите се стремят да наподобят семейния дом. Това се харесва на много деца.
Когато избирате площадка за своето дете или добавяте аксесоари към вече съществуваща такава, винаги имайте предвид кой точно ще я ползва. Къщичките за игра и люлките за бебета могат да зарадват и най-малките деца, докато елементи, изискващи по-силни двигателни умения, са по-подходящи за по-големи деца. 

Какво друго можете да добавите?
Разбира се, можете да разнообразите игрите на детето в градината с допълнителни аксесоари. Те могат да са пясъчник, баскетболен кош, батут или басейн. Независимо дали в комбинация с площадка или просто като отделни съоръжения, те могат да са източник на забавления. Помислете за безопасността на децата, но и не забравяйте: светът на малките е пълен с безкрайни игри и приключения.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина