Как да сме красиви през лятото? Има някои лесни правила

Автор: Plovdiv Now 3173
Как да сме красиви през лятото? Има някои лесни правила

Далеч сме от мисълта, че една жена трябва да се чувства красива само през лятото. Също така ни е ясно, че няма как липсата на последователни грижи през другите сезони да бъде лесно компенсирана за нула време през настоящите горещи дни. Но пък започне ли температурния произвол в посока нагоре, в съзнанието ни неминуемо започват да се прокрадват коварни мисли за море, пясък, слънце, Онази – Ефирна – Рокля, вятър в косите и бронзов загар, пише purvite7.bg.

… И е ясно, че всяко списание посветено на жените, ни засипва с препоръки за стотици бюти продукти предназначени за сезона, но също така, ние си знаем, че има някои лесни правила, които да ни поддържат в добро вътрешно и външно разположение по един естествен и хармоничен начин.

Вода, вода! За пиене и къпане.

Едва ли има друг сезон по-органично свързан с водата от лятото. И едва ли е нужно да напомняме колко е важно да се пие достатъчно количество в жегите и не само по време на тях де. Дори да нямате този навик, започнете да го изграждате постепенно и съвсем съзнателно, като например държите постоянно чаша вода на бюрото си и при всяко ставане от него си я допълвате (сега не казвайте, че цял ден не мърдате от стола при никакви обстоятелства или че фирмената култура в офиса позволява само пиенето на бири и леки коктейлчета на работното място).

Относно външното приложение е ясно, че честото къпане през горещите дни определено помага за социалната адаптивност на всеки от нас, но все пак не прекалявайте с измиващите средства. Не е нужно да се изпозлват агресивни козметики, а се ориентирайте към естествени продукти, които вместо да пресушават кожата я хидратират допълнително.

Слънцето – правила за употреба.

От година на година, слънцето все по-жарко грее и все повече изследвания доказват вредата от неправилното излагане под лъчите му. Затова и слънцезащитата е доста важна стъпка за здравето и красотата, не само през лятото, а целогодишно.

На пазара се предлагат вече няколко марки био слънцезащитна козметика като тази на LAVERA, която е водоустойчива с моментален ефект и се нанася лесно и бързо.

Но има и вариант за целта да използвате чисти растителни масла. Например кокосовото и това от малинови семки са добра алтернатива, ако искате здравословно придобит загар. Все пак за особено чувствителна кожа и малки деца, готовите биопродукти си остават по-подходящата грижа. И никога не пренебрегвайте съвета да избягвате най-горещите часове навън.

Плодове и зеленчуци – живата храна.

Тук едва ли има какво да добавим, ползите са известни на всички отдавна, консумирайте ги неограничено, съзнателно и отговорно. Търсете бабината градинка, местния кооператив или био магазините, защото разликата в състава и свойствата между продукцията на промишленото земеделие и тази отгледана по естествен начин, е меко казано голяма, наистина.

Бронзова богиня (с малко помощ в лицето на декоративната козметика).

Естествената красота си е естествена и несъмнено най-важна, но няма как да отречем, че подчертаването на лицето с подходящ грим е един от най-лесните начини за повдигане на вътрешното себеусещане в посока “нагоре”. Малко органична декоративна козметика от рода на: пудра с ефект “целуната от слънцето” за скулите, коралов гланц за устните + каял за очите и спирала, са напълно достатъчни за едно ново, по-бронзирано Аз. През лятото кожата като цяло изглежда по-здрава и с по-равен тен заради загара, но все пак при наличието на някой друг недостатък, лек ФДТ или коректор локално, могат да подпомогнат мисията.

Ами това е, усмихвайте се и направете път на богинята във вас да покаже цялата си лятна прелест в града, на плажа или просто ей така – вкъщи пред огледалото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина