Да си приготвим зелник - традиционна и вкусна зимна баница

Автор: Plovdiv Now 5624
Да си приготвим зелник - традиционна и вкусна зимна баница

Как да си приготвим зелник - традиционна и вкусна зимна баница?

Продукти:

кори за баница - 400 г

праз - 4 стръка

лук - 1 глава

кисело зеле - 1 купа

свинска мас - 70 г

черен пипер

Приготвяне:

Киселото зеле се нарязва на ситно и се слага да се прецеди.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.

Лукът се почиства и нарязва на ситно.

В тиган се слага повечко свинска мас, защото няма да се добавя допълнително мазнина, да загрее.

Добавят се лукът и празът, да се задушат. Добавя се киселото зеле. Подправя се с черен пипер. Оставя се още малко, да се задушат всички продукти.

Не се слага сол, защото киселото зеле е достатъчно солено. Плънката е готова.

Разтапя се малко свинска мас. Намазнява се тава. Слага се от плънката в единия край на корите по цялата дължина.

За навиване се ползват по 2 кори. Навива се на руло.

Завиват се в центъра на тавата, като се оформя охлюв. Същото се повтаря до изчерпване на продуктите.

С останалата разтопена мас обилно се намазва.

Пече се до готовност.

Рецепта - Виктория Константинова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина