Изоставено българско момиче осиновено от американци

Автор: Plovdiv Now 8208
Изоставено българско момиче осиновено от американци

След 8 години чакане 16-годишно момиче беше осиновено от американци. Камера на NOVA запечата емоционалния момент от първата среща на детето с неговата нова майка.

Даниела е изоставена е от биологичното си семейство преди 8 години. Оттогава сменя няколко институции и приемни семейства. До момента, в който американката Лейни не я избира за свое дете. Първите им срещи са виртуални и едва сега Лейни пристига в България, за да осинови официално Даниела.  Така 16-годишното момиче се сдобива с майка, баща и 7 братя и сестри.

Семейство Уутън винаги е искало да осинови дете. Не предполагат обаче, че то ще е от България. За държавата ни разбират случайно, след като попадат на жена в Инстаграм, която е решила да стане родител на българче.  Заради пандемията процедурата по осиновяване се забавя с цели две години.

Шансовете дете в България да намери семейството си на 16 години са малки. По закон осиновяване у нас се допуска, ако в рамките на шест месеца биологичният родител не е поискал връщане на детето в семейна среда.

Статистиката у нас сочи, че за последните четири години осиновяванията в България са намалели почти двойно. Ако през 2018 г. те са 540, то до края на октомври тази година  са едва 292. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина