Иван Тотев пита: Защо се бави довършването на новия лъч на Околовръстното?

Автор: Plovdiv Now 8189
Иван Тотев пита: Защо се бави довършването на новия лъч на Околовръстното?

Защо се бави довършването на новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив? Това попита депутатът от ГЕРБ Иван Тотев министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

Обществената поръчка на практика е замразена от началото на годината, като последната информация е месец март за офертите на фирмите. Оттам нататък последващи действия не са отразени в профила на купувача.

„ Настоях да получа отговор, защо се бави изборът на изпълнител на строително-монтажните работи на обект:  „Пътен възел Скобелева майка” – път II-86, въпреки че е обявен за обект с национално значение с решение на правителството на ГЕРБ.   Попитах дали са валидни офертите на участниците, дали са заложени средства за реализирането на обекта, както и приключили ли са отчуждителните процедури.

Получих уверението, че в бюджета на АПИ за 2022 г. ще бъдат заложени средства за Обходния път на Пловдив. Недоумявам обаче, защо е това забавяне при избора на изпълнител, който се бави от месец март? Категоричен съм, че гражданите и инвеститорите имат нужда от бързото довършване на обекта.  В отговора на министъра стана ясно също, че трябва да се изготви и нов парцеларен план на кръстовището на село Ягодово, който предхожда и старта на отчуждителните процедури”, написа бившият градоначалник в профила си във Фейсбук.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина