Исторически фестивал включва “Машина на времето“ в парк Лаута с много приключения и забавления

Автор: Plovdiv Now 630
Исторически фестивал включва “Машина на времето“ в парк Лаута с много приключения и забавления

Земя, богата на история, люлка на цивилизации и място на сражения, кръстопът с богата културно-историческа и религиозна палитра, земя непозната за съвременниците си. Векове на ред Пловдив е център за развитие на занаяти, военно дело и култура.

Фестивалът „Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ събира групи за исторически възстановки, археолози, историци, занаятчии, майстори на древни военни изкуства, художници, музиканти, поети, за да покаже историческото наследство на земята, по която стъпваш всеки ден.

Какво по-хубаво от това да опиташ средновековна гозба и медовина, изсечеш монета, направиш глинен съд, отпиеш глътка тракийско вино, стреляш с традиционен лък, слушаш древна поезия и средновековна музика, да докоснеш метална броня и усетиш меча в ръцете си. Всички епохи, през които е преминал модерния ни град събрани в една шепа.

Машина на времето, която за два дни от 25.09 в 19:00 ч. до 27.09 в 14:00 ч. в  парк Лаута в Пловдив ще накара всеки от нас да се почувства горд от това, че е роден и живее в културната столица на Европа за 2019 г.

„Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ се организира от сдружение „Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ и Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от културния календар на града за 2020 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина