Институциите имат готовност да изведат падналото момиченце Дария от семейството

Автор: Виктория Петрова 7136
Институциите имат готовност да изведат падналото момиченце Дария от семейството

Малката Дария, която падна от над 4 метра от къща в Пловдив, ще бъде изведена от семейството, ако има промени във връзка с досъдебното производство, което се води срещу нейните родители.

За това сигнализираха от Дирекцията за социално подпомагане в Пловдив.

"При възникване на промяна в семейните обстоятелства във връзка с търсене на наказателна отговорност на родителите, ОЗД при ДСП - Пловдив има готовност да предприеме мярка на закрила спрямо малолетната Дария", обясниха от ведомството.

Припомняме, че момиченцето, което е едва на 1 година и 3 месеца претърпя тежък инцидент, след като на 6 септември към 18:30 часа е паднало от отворен прозорец в спалнята на родителите си. По данни на полицията 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка са били под въздействието на алкохол и са спели по време на произшествието. Румен е бил с близо два промила алкохол в кръвта, докато майката с 1.2. 

Детето е видяно от съседи да лежи обляно в кръв на плочките под прозореца в двора на къщата. Те се обадили на 112, а детето е откарано в болница с тежка черепно-мозъчна травма. То е стабилизирано, но тепърва предстои да стане ясно дали има тежки увреди от удара. 

"Ежедневно социалните работници поддържат връзка с лекуващите лекари и се информират за състоянието на детето, което все още е в интензивен сектор. Предстои на 12 септември да се направи изследване със скенер и консултация с невролог", обясниха от ДСП-Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина