И Окръжният съд остави в ареста полицая, хванат с мигранти

Автор: Plovdiv Now 3439
И Окръжният съд остави в ареста полицая, хванат с мигранти

Автор: Наталия Грозева

Пловдивският Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение, наложена от районния съд в Пловдив и остави за постоянно в ареста 23-годишния полицай Денислав Борисов, който бе  заловен да превозва нелегално 31 мигранти, предаде trafficnews.bg.

Преди близо седмица Районен съд –Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на полицая. Така той реши да обжалва на втора инстанция. Днес перничанинът отново се изправи пред пловдивските магистрати с надеждата да му бъде наложена по-лека мярка, а именно "домашен арест". 

Припомняме, че в предишното заседание, неговият защитник- адвокат Надежда Римпева отбеляза, че изкушението да се набавят едни бързи пари не е подминало  Денислав, след като заплатите в МВР са изключително ниски. Юристът бе представил и писмени доказателства, които  представляваха експертни справки, показващи, че роднините, с които живее не са добре здравословно. Тя обясни , че Денислав е нужен в семейната къща, за да се грижи за тях.

На днешното заседание адвокатът настоя за съдебно-медицинска експертиза, която да установи как престоят в ареста ще се отрази на здравето на Денислав. Съдебният състав обаче не прие искането на Римпева, като магистратите споделиха изцяло тезата на Пловдивския районен съд и оставиха в ареста 23-годишният полицай.

Младият мъж е работил от 3 години за Специализирани полицейски сили към СДВР. Той бил в болничен до 31-ви декември и е трябвало да се завърне на работното си място на 6-ти януари. Рано сутринта на 4-ти януари обаче патрулиращ екип на сектор „Пътна полиция” спрял за проверка съмнителен микробус, който пътува към София. Той бил управляван от служителя на МВР, облечен със служебната си униформа. Когато колегите му го попитали какво превозва, той не дал смислени обяснения.

При проверка в буса са били установени 31 мигранти, а впоследствие те са дали показания, че са платили по 400 лв. на човек /4000 лири/ да бъдат извозени в рамките на страната. 23-годишният полицай е признал, че не за първи път се замесва в схеми с трафик на мигранти.

 Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина