Хиляди възрастни пловдивчани трети ден се редят за пенсия и добавка: Подиграват се с нас!

Автор: Добринка Димова 3458
Хиляди възрастни пловдивчани трети ден се редят за пенсия и добавка: Подиграват се с нас!

„Подиграват се с нас. Възрастни и болни хора сме, трудноподвижни, а трети ден се редим на опашка за пенсии и великденската добавка от 70 лева. Пълно безобразие”, това споделиха пред репортер на TrafficNews пенсионери пред пощенските клонове в Пловдив.

Както вече съобщихме, проблем със софтуера забави изплащането на парите. Казусът предизвика възмущение и принуди хиляди хора да чакат навън в студа. Дълга опашка имаше тази сутрин пред пощата в ЖР „Тракия“. Там хората споделиха, че до гишетата идват вече за 4-5 път.

Същата бе ситуацията и пред пощите в районите „Южен” и „Източен”. „Няма да можем да си позволим агнешко за Великден. Сметките не можем да си платим. След толкова време ще ни начисляват лихви“, коментира възрастна жена, която все още не е получила и пенсията си.

Възрастните предпочитат да си получават парите на гише, вместо с дебитна карта по банков път, защото с нея при теглене им удържат такси на транзакция. А и пред банкоматите също ставали опашки в ден за пенсии и парите в машините свършвали.

„Как е възможно толкова време да не могат да оправят един софтуерен проблем? Някой интересува ли се изобщо от нас? Като има проблем със системата, да ни дават парите на тетрадки”, възмущаваха се пенсионерите.

Именно това решение бе взето в район „Източен” , където служители на пощата увериха чакащите, че правят всичко възможно да им изплатят 70-те лева. „Великденските добавки започваме да ги изпращаме. Пенсии засега не можем да изплащаме. Най-вероятно ще удължим срока за получаването им, за да можи след отстраняване на проблема да наваксаме”, обясниха от пощата. Оттам обаче не се наеха със срок кога ще се случи това.

От „Български пощи“ пък съобщиха вчера за кибератака срещу системата, но подчертаха, че са взети мерки и това няма да засегне разплащанията на пенсии и социални помощи.  

Заради проблема в момента е невъзможно и заплащането в брой на задължения към EVN в пощенските салони в страната, информираха от дружеството. До отстраняването му това може да става по другите съществуващи канали: през системата EVN Онлайн плюс чрез сайта на компанията www.evn.bg, в брой в касови салони на Easy Pay в цялата страна, по банков път чрез банков превод или онлайн банкиране, през системата на ePpay.bg, през банкомат, транскард  или кеш терминали.

Ето каква е ситуацията пред пощата в район "Южен":

 

Пред пощата в район "Източен": 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина