ГЕРБ: В Стамболийски се случи поредната полицейска репресия

Автор: Plovdiv Now 6232
ГЕРБ: В Стамболийски се случи поредната полицейска репресия

Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната. С нахлуване на специални части с качулки и множество полицейски бусове, е арестуван кмет, излъчен от ГЕРБ и областен координатор на партията в Област Пловдив. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

„Какво наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев? За нас това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да не говорим за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване”, подчерта Атанасова.

Тя допълни, че от ГЕРБ през следващите дни ще инициират изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев, който да запознае с фактите около „грозното демонстриране на сила”, която МВР си позволявало.

Според Георг Георгиев демонстрацията на полицейщина била опит кметовете на ГЕРБ да бъдат сплашени. „Да се знае, че всички кметове ще станат обект на подобна репресия, ако дръзнат да стоят не на страната на интересите на управляващите в момента”, добави той и уточни, че ще продължат да искат оставката на Демерджиев.

Тома Биков посочи, че от ГЕРБ възприемат като кризисен пиар днешната акция. „За нас не е тайна, че този министър през цялото си няколкомесечно управление се занимава с кризисен пиар, а не с проблемите на МВР. Ако на Демерджиев му е останало малко достойнство и мисъл за МВР, още днес трябва да подаде оставката си”, каза депутатът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина