Генералът: Пикът на коронавируса ще е около Великден, изолацията - най-рано до Гергьовден

Автор: Plovdiv Now 20617
Генералът: Пикът на коронавируса ще е около Великден, изолацията - най-рано до Гергьовден

Пикът на вируса вероятно ще е около Великден, коментира ген. Мутафчийски в предаването "Лице в лице" по bTV. 8 души у нас вече са оздравели, като вече са изписани от болницата. Утре се очаква да бъде изписан още 1. Над 6000 души са тествани за вируса у нас от 8 март досега.

Извънредното положение и мерките за социална изолация ще продължат най-рано до Гергьовден, прогнозира генералът. Но все още нещата са доста динамични и е трудно за категорични заявки, каза той. 

България е поръчала около 300 дихателни апарата на китайски компании, тъй като те имат най-голям производствен капацитет. В цяла България вече са дарени 25 подобни апарата от частни дарители.

PSR тестът е единственият начин да се установи със сигурност заболяването, обясни той. Според него бързите тестове са за края на епидемията, те не могат да се ползват в началото. Искането за бързи тестове е в търговски смисъл. "Няма да позволя търгаши да подведат държавата да похарчи милиони в нечии интереси", бе категоричен председателят на оперативния щаб.

Няма да надделее мнението на медицинския съвет за бързите тестове, каза още началникът на оперативния щаб.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина