Галерия „Възраждане“ кани на Коледна изложба – живопис „Корени“ на Силвия Павлова.

Автор: Plovdiv Now 12141
Галерия „Възраждане“ кани на Коледна изложба – живопис „Корени“ на Силвия Павлова.

На 14.12.2021 г., вторник, от 18:00 ч. галерия „Възраждане“ кани на Коледна изложба – живопис със заглавие „Корени“ на Силвия Павлова. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващия един месец – до 24.01.2022 г.

„Когато Силвия Павлова рисува своите пейзажи, тя танцува рок енд рол или може би ръченица върху огън и лед. Ритъмът на танца става ритъм на картината, страстта на танцовото движение става конструкция на пейзажната красота, а танцовата мелодия създава вакханалията на заловените от фантазията на Силвия цветове.  

Може да не харесаш пейзажите, но не можеш да останеш безразличен. Те са урок за това, как може екстравагантността на палитрата да овладее ексцесиите си и да създаде една първична красота на сюжетите. Картините разцъфтяват пред очите на зрителя, като екзотични цветя, създават илюзии и копнежи. Вътре, в картините, цветовете се съюзяват по един начин, невъзможен за обяснение. Субтропичната идеализация на цветността предполага дългите душевни пътешествия на художничката. Тук, мисълта и разумът са подчинени на неустоимата мощ на подсъзнанието. В тези картини природата е съблазнявана, приласкавана и внезапно обладавана, за да се родят пейзажи като любовни обяснения. Нещо дълбоко чувствено се разиграва в тези творби, вътъкът им е душевната мистерия на авторката. Защо картините са толкова вълнуващи и завладяващи? Не знам. Талантът на един творец е Божа работа и само Бог отваря и затваря неговите шлюзове. За нас остава радостта и насладата от случилата се творческа магьосност“, разказа галеристката Краси Алексиева.

Силвия Павлова е родена е през 1979г. През 1998 г. Завършва Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ – София, специалност ”Текстил и технология на облеклото”, а в последствие Нов Български Университет –  специалност  “Театрално изкуство” с професионална квалификация- сценограф при проф. Невена Кавалджиева и доц. Зарко Узунов. Член на Съюз на Българските Художници в раздел „Живопис“. Осъществила е над 20 самостоятелни изложба в България и чужбина и участва в над 30 колективини изложби, пленери и изложения в България, Италия, Германия, Австрия, Островите Фиджи и Русия. Редовен участник в изложбите организирани от Столична община - район Младост.

Силвия Павлова работи като Арт директор в Арт Рентал, където от 2012 до 2015 е куратор на културните проекти „СЪБУДЕТЕ СТЕНИТЕ СИ“, Art Point of Sofia и INFINITY ART PASSAGE представени в Mall of Sofia, Bulgaria Mall и TOWERS Gallery в Sopharma Business Towers.

През 2018 е Bestseller Artist  на INTEGRATED ARTISTS gallery, First Prize, София, България.

През 2010 г.- Силвия Павлова става Победител в международния конкурс „Light as Inspiration“ организиран от Sunflowers International Association for Art & Cultural Exchange – Германия.

   През 2007 г.- печели втора награда в раздел ЖИВОПИС на националната инициатива “България – част от пъзела на Европа” под патронажа на Меглена Кунева.

През 2005 г.- Голямата награда на Втори Национален конкурс за млади стилисти и дизайнери « Изгряваща мода» организиран от Национална Камара за Мода – България – част от Европейски Моден Съвет. На Силвия Павлова е връчена и първа награда в раздел “Висша и авангардна мода”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина