Футболен турнир в Пловдив помага за лечението на Лео

Автор: Plovdiv Now 5529
Футболен турнир в Пловдив помага за лечението на Лео

Благотворителен футболен турнир в помощ на Лео от Варна ще се проведе на 8 януари, събота, в Пловдив.

Малкият Лео страда от ауитзъм. Близките му разбират за заболяването, когато той е на 3 годинки. Той спира да произнася близките до думички звуци. Спира да осъществява контакт с очите, не търси никого, не играе с никого, не се обръща по име. А най-притеснително е, когато блъска главата си в стената и близките не могат да разберат какво му е.⁣ 

"Определиха му аутизъм и 35% инвалидност със сериозна разлика в развитието и реалната му възраст от 3 години. Сега Лео е на 11 години и не говори, все още употребява памперси в определени ситуации, проявява агресия много често защото не успяваме да го разбираме и продължава да е зависим в повечето ситуации от майка ни. Определени са му 65% инвалидност. Минал е през какви ли не терапии и специални училища, ядрено магнитни резонанси, ДНК изследвания. Ходенето на пръсти от малък скъси ахилесовите му сухожилия, които опитахме да “поправим” с операции и временното обездвижване на едно 7 годишно дете. Без успех.⁣  Сега имаме надежда за подобрение най-вече в говора и цялостното му състояние чрез иновативно решение – РЕГЕНЕРАТИВНА МЕДИЦИНА.⁣", разказва сестра му Силвия.

За турнира

Регламентът на турнира: мачовете са от две полувремена по 10 минути. Съставите - 5+1 играчи. Краен срок за записване 5 януари 2022г.

Форматът на турнира ще се определи след установяване на броя на отборите - директна елиминация или групова фаза/директна елиминация.

Символичната такса за участие на отбор е 50 лева, като всеки тим може да дари допълнително средства. Цялата сума от турнира ще отиде за Лео. Мачовете ще се играят в пловдивската зала "Атрим“.

Телефони за записване: 0894 636496 - Иван; 0899 244649 - Христо; 0883 378730 - Кирил; 0889 532161 - Петър ; 0885 785098 - Симеон .

Организаторите благодарят на собствениците за предоставянето на спортната зала за благородната цел на турнира.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина