Шофьори отиват на съд в Пловдив, подхвърлили подкупи на полицаи

Автор: Plovdiv Now 5073
Шофьори отиват на съд в Пловдив, подхвърлили подкупи на полицаи

Двама шофьори отиват на съд заради опити да подкупят полицаи. Окръжна прокуратура вече им повдигна обвинения.

Единият от обвиняемите е 28-годишен. Бил е спрян за проверка на 23 януари 2021 в Пловдив, по време на специализирана полицейска операция по безопасността на движението. Той пътувал с лек автомобил Мерцедес. Тестът е отчел, че водачът е седнал зад волана след наркотични вещества – марихуана. Пробата за алкохол е била отрицателна. Двама полицейски служители уведомили мъжа за резултата от теста и му съобщили, че автомобилът му ще бъде дерегистриран и ще му бъдат свалени номерата. За да не го санкционират, обвиняемият хвърлил 35 лева през отворен прозорец на служебния автомобил. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.  Нарушителят е предаден на съда.

Пред магистратите ще се изправи и друг, 41-годишен нарушител, който на 2 март 2021 г. е бил спрян за проверка от полицейски служители в първомайското село Крушево. Той шофирал  също Мерцедес. Дрегерът при него е отчел 0,89 промила. За да не му съставят акт, подхвърлил в служебната кола 150 лева. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай.

Предвиденото от закона наказание за опит за подкуп на длъжностно лице е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседания по внесените обвинителни актове. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина