Доц. Кунчев: Важно е да преминем към нормален живот по интелигентно, за да няма рискове

Автор: Plovdiv Now 3724
Доц. Кунчев: Важно е да преминем към нормален живот по интелигентно, за да няма рискове

Прекратяването на извънредната епидемична обстановка не означава прекратяване на пандемията. Това категорично заяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Важното е да преминем към нормалния живот по интелигентен начин, за да няма рискове. Не са много оптимистични нещата в Европа, има страни с 11 пъти по-висока заболеваемост от нас, като например Австрия. Трябва да преминем много внимателно към разпускането на мерките, засега обстановката го позволява - ние сме сред четирите страни в Европа с най-ниска заболеваемост“, каза още Кунчев пред БНТ.

Той отново подчерта, че най-големият проблем е ниската ваксинация у нас. И именно затова винаги трябва да имаме едно наум, че при евентуална нова вълна ние можем да бъдем най-засегнати.

Според него не е късно да се засили имунизационната кампания, въпреки че той смята, че този резултат у нас се дължи на ниското доверие към институциите.

Поради тази причина и неясната обстановка в Европа той е предложим епидемичната обстановка да продължи до 15 май, но то бе отхвърлено.

Кунчев призова хората да продължат да спазват дистанция и лична дезинфекция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина