“Дама Пика“ - изключителният спектакъл на Веселка Кунчева се завръща на сцената на Кукления театър

Автор: Plovdiv Now 7999
“Дама Пика“ -  изключителният спектакъл на Веселка Кунчева се завръща на сцената на Кукления театър

Държавен куклен театър Пловдив  отново включи в афиша си "Дама Пика" -  изключителният спектакъл на режисьорката Веселка Кунчева по А.С. Пушкин. Не пропускайте възможността да преживеете нещо неповторимо на 21 октомври 2021 г. от 19:00 ч в Държавен куклен театър Пловдив. Сценичен вариант: Ина Божидарова и Веселка Кунчева, режисьор: Веселка Кунчева,

сценограф: Мариета Голомехова, асистент сценограф: Едуардо Планас Абарка. Музиката е на Христо Намлиев, хореографията е дело на Стефан Витанов.

Участват: Пламен Димов, Полина Христова, Мария Димитрова, Живко Джуранов, Велизар Евтимов, Михаела Андонова, Наталия Василева, Ева Данаилова, Александър Караманов

Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим и да се домогнем до щастие, любов, реализация, власт. Тази игра завихря в нас желанията. Това е темата, която изследва екипът на спектакъла. Желанията, които бавно набъбват, завладяват ни, подчиняват ни и накрая ни засмукват в стихията си, за да ни изплюят обратно - обезобразени и деформирани подобия на човешки същества. Или желанията потиснати, стаени, премълчани от страх и неувереност, които ни оставят да предъвкваме рутината на сивото си ежедневие в очакване за мистично спасение. Какво е човекът, разпнат между силите на мрака и светлината?

„Дама Пика“ е спектакъл за спасението и проклятието, разкъсващата страст и фалшивото смирение.

Спектакълът е носител на Награда “Пловдив” в областта на изкуството и културата, в раздел Театър 2016 и на Награда Икар за режисура.

Продължителност - 70 мин. Препоръчителна възраст - 14 +

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Монбат АД и Община Пловдив

Билети в мрежата на Ивентим.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина