Четири медала и две титли за България на Европейското по спортна аеробика

Автор: Plovdiv Now 5909
Четири медала и две титли за България на Европейското по спортна аеробика

Четири медала завоюваха състезателите ни на Европейското първенство по спортна аеробика, което се проведе от 14 до 19 ноември в турския град Анталия.

Огромен успех за страната ни, който отново доказа класата на българската школа.

Първо радост ни донесе Александър Мишинков, който в индивидуалната надпревара при юношите безапелационно завоюва златния медал с безгрешното изпълнение на оригиналното си съчетание.

Малко по-късно той, заедно с партньорката си Християна Златанова спечелиха публика и съдии с емоционалното си изпълнение на съчетнияето в категория „Смесени двойки“ и отново се качиха на почетната стълбичка. Напомняме, че те двамата миналата година станаха световни шампиони в тази категория и възрастова група. Успехът им сега е толкова ценен за всички нас, защото тази година се наложи на Християна да бъдат направени редица операции на единия глезен и тя се завърна в залата едва през месец юли след 6 месечно прекъсване на нормална тренировъчна дейност. Този медал е резултат от усилията, волята и работата на талантливата ни състезателка и целия екип от треньори, лекари, физио и кинезитерапевти.

В надпреварата при мъжете и жените Борислава Иванова и Христо Манолов спечелиха втория златен медал за България. Те изиграха на финалите своето съчетание брилянтно и не оставиха съмнение в съдиите и публиката за мястото, което заслужават в категория „Смесени двойки“ .

Отново хегемония на България в тази категория. На последното първенство на стария континент през 2021 година, тази титла бе завоювана от легендарните Антонио Папазов и Ана-Мария Стоилова. Сега двамата ни млади състезатели повториха техния резултат. Припомняме, че на същото първенство Борислава и Христо бяха европейски шампиони но във възрастова група „Юноши и девойки старша възраст“.

Вчера те за втори път вдигнаха на крака препълнената зала, за да слуша българския химн – неповторимо усещане за всички нас!
Четвъртия медал за страната ни донесе отново Борислава, която в категория „Индивидуално жени“ се класира на трето място, изигравайки изключително прецизно и емоционално своето съчетание. В едни много тежки и непредсказуеми финали тя издържа психически и отново се качи на почетната стълбичка.

Представянето на целия отбор е огромен успех за България, който е резултат от професионалната и неуморна работа на състезатели, треньори и целия екип, работещ с отбора, както и подкрепата на Министерство на младежта и спорта и всички наши спонсори, спомоществователи и приятели, които са винаги и неотлъчно до нас. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина