Бойко Борисов: България изнася оръжия и боеприпаси за Украйна задкулисно

Автор: Plovdiv Now 3971
Бойко Борисов: България изнася оръжия и боеприпаси за Украйна задкулисно

България изнася оръжия и боеприпаси за Украйна без да има решение на парламента, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора. По думите му от февруари износът на боеприпаси и оръжия е скочил в пъти, като оръжейните ни заводи работят на пълни обороти.

„Президентът Зеленски каза да отиват, ако могат да предложат помощ, а  не за сълзливи селфита. Ние и сега даваме много оръжия. Задкулисно, както правят Промяната. Това не го казвам аз, казват го цифрите. Точно продукцията, която се използва в Украйна. Нали вашите разследващи колеги извадиха самолетите, товарителниците.  Изнасяме в пъти повече от февруари. Това е пълно лицемерие и задкулисие, неслучайно БСП мълчат, защото това става с техен подпис. Ние трябва да вземем решение, както го прави демократичната общност”, заяви Борисов. Относно дали се изнасят и боеприпаси за Русия, той отговори, че не знае, като адресатът на този въпрос трябва да е правителството.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че това правителство трябва да си отиде и да има предсрочни избори, защото се проваля във всички сфери.

„Тия дето се събраха да грабят  и да си разпределят постове, какво направиха? Слави Трифонов? Той не отиде да прави пътища и енергетика, нищо от това, което говори не го прави. Също и ДБ и БСП. Най-правилно е да има предсрочни избори.  Лъжат, мамят, а коалицията се е разцепила – за Северна Македония искат да продадат историята. Провалят се с финансите, културата, туризма, Украйна…”, каза лидерът на ГЕРБ.

Той добави, че ГЕРБ няма да иска сега вот на недоверие, за да видят българите какви хора ги управляват, но допълни, че вероятно това ще се случи след няколко месеца.

„Ако ГЕРБ бяха на власт цената на тока, газта и горивата нямаше да се вдигне. Имаме рафинерия, а руският петрол е най-евтин, но за комисионни и кражби, обраха народа”, каза още Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина