Благотворителна коледна изложба в галерия „Артистика“ в подкрепа на деца, лишени от родителски грижи

Автор: Plovdiv Now 7790
Благотворителна коледна изложба в галерия „Артистика“ в подкрепа на деца, лишени от родителски грижи

В духа на празниците, в своята Коледна изложба галерия „Артистика“ обединява признати художници и скулптори от цяла България около една прекрасна кауза, която за четвърта година вече стопля малките сърца в пловдивските домове за деца, лишени от родителски грижи – Мото Коледа.

Под слогана "Отвори сърцето си, дари усмивка!" се обединяват огромен брой хора, за да осигурят на децата желаните от тях подаръци, а на 25.12 с празнично шествие мотористи, облечени като Дядо Коледа, ги разнасят до всички локации.

Галерия „Артистика“ се включва в инициативата, като 10% стойността на всички продадени картини и скулптури в периода 1.12 - 15.12 ще бъде използвана за закупуване на възможно най-много подаръци за децата, както и за осугиряване на хранителни и хигиенни продукти на домовете.

Изложбата ще бъде открита на 2 декември от 18:30 до 20:00 ч. в галерия „Артистика“ на  ул. Авксентий Велешки 9 (вход от ул. Драган Цанков) и ще събира творческата енергия на изявени творци не само от Пловдив, а от всички краища на страната. В нея ще се срещнат много различни художници и скулптори, които имат и много общо – неоспорим талант и присъствие в съвременното българско изкуство.

ЖИВОПИС И ГРАФИКА:

- Антон Кънчев

- проф. Бисер Дамянов

- Владимир Пенев

- Данелина Косева

- проф. Даниела Маркова

- проф. Димитър Чолаков

- Здравко Палазов

- Марин Подмолов

- Мартина Караиванова

- Николай Янакиев

- Паруш Парушев

- Пламен Проданов

- Цветан Казанджиев

- Чавдар Петров

СКУЛПТУРА

- Георги Георгиев

- Никола Колев

- Сейфетин Шекеров

Целта на галерията и на авторите, които подкрепиха идеята, е да помогнем на ценителите на българското изкуство в навечерието на най-важния християнски празник Коледа да отнесат у дома един оригинален и стойностен подарък. Освен на място в галерията всички незакупени по време на откриването произведения ще бъдат налични от 03.12 и онлайн за поръчка на https://artistica.bg/.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина