Банички със сирене и кашкавал на тиган - ще си оближете пръстите

Автор: Plovdiv Now 5453
Банички със сирене и кашкавал на тиган - ще си оближете пръстите

Предлагаме ви рецепта за банички със сирене и кашкавал на тиган - идеални за хапване през зимата по всяко време на деня.

Продукти:

вода - 400 мл

брашно - 700 грама

суха мая - 7 грама

олио - 2 с.л.

сол - 1 ч.л.

ЗА ПЛЪНКАТА

кашкавал - 150 грама

сирене - 500 грама

олио - или масло

Приготвяне:

Пресейте брашното заедно със солта. В средата направете кладенче и сипете в него олиото и предварително разтворената с малко топла вода мая. Постепенно замесете меко тесто.

Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло за около час.

В една купа настържете кашкавала, а в друга натрошете сиренето.

Откъснете топче от тестото, което е със средна големина. Набрашнете плота и разточете топчето до получаване на кръг.

Намажете кората с малко разтопено масло (или олио), поръсете със сирене и кашкавал.

Загънете кората от всички страни и внимателно разточете пак. Процедирайте така до изчерпване на продуктите.

Намазнете много добре тиган и изпечете баничките и от двете страни до пълна готовност.

Рецепта - Йорданка Тасева

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина