Предлагаме ви рецепта за банички със сирене и кашкавал на тиган - идеални за хапване през зимата по всяко време на деня.
Продукти:
вода - 400 мл
брашно - 700 грама
суха мая - 7 грама
олио - 2 с.л.
сол - 1 ч.л.
ЗА ПЛЪНКАТА
кашкавал - 150 грама
сирене - 500 грама
олио - или масло
Приготвяне:
Пресейте брашното заедно със солта. В средата направете кладенче и сипете в него олиото и предварително разтворената с малко топла вода мая. Постепенно замесете меко тесто.
Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло за около час.
В една купа настържете кашкавала, а в друга натрошете сиренето.
Откъснете топче от тестото, което е със средна големина. Набрашнете плота и разточете топчето до получаване на кръг.
Намажете кората с малко разтопено масло (или олио), поръсете със сирене и кашкавал.
Загънете кората от всички страни и внимателно разточете пак. Процедирайте така до изчерпване на продуктите.
Намазнете много добре тиган и изпечете баничките и от двете страни до пълна готовност.