Българските боксьори постигнаха страхотен успех на Европейското

Автор: Plovdiv Now 3230
Българските боксьори постигнаха страхотен успех на Европейското

Българските боксьори постигнаха страхотен успех на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва. Националите ни заеха второ място в крайното класиране по медали на шампионата в Черна гора. Съставът, воден от Жоел Арате и Валентин Поптолев, спечели една титла, две сребърни и едно бронзово отличие на ринга в Будвапрез изминалата седмица.

На върха на Стария континент стъпи Радослав Росенов (60 кг). Втори се наредиха Ергюнал Себахтин (48 кг) и Ясен Радев (54 кг), а Уилиам Чолов (75 кг) зае трето място. Кирил Борисов (+92 кг) остана на крачка от медалите, като загуби на четвъртфинал и зае пета позиция в категорията.Представянето им качи родината ни на втора позиция в класирането по медали при мъжете. Със същия актив са боксьорите на Азербайджан, а пред нашите момчета е единствено Русия (5-4-1). На турнира бяхме представени от седем състезатели.

Общо 20 страни излъчиха медалисти на шампионата. Европейското първенство в Будва бе и с парични премии. Златото носи 8 хиляди долара, второто място – $4 хиляди, третата позиция е оценена на 2 хиляди долара, а петата – на $1000.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина