Античният театър в Пловдив се сдоби с уредник

Автор: Plovdiv Now 14820
Античният театър в Пловдив се сдоби с уредник

Григор Чолаков е новият уредник на Античния театър. Той е магистър по „Културно-историческо наследство в съвременна информационна среда“ и бакалавър по „Информационни фондове на културно-историческото наследство“ към Университета по библиотекознание и информационни технологии, предаде plovdivtime.bg. Работил е в МОН, бил е управител на междудържавен българо-корейски център, има опит като технически сътрудник в частни фирми, работил е и като тонрежисьор, аниматор и DJ на свободна практика, съобщиха от „Старинен Пловдив”.

„От години Античен театър няма уредник. Освен археологически и туристически обект, той е и сцена за концерти, спектакли и различни културни събития. От тази гледна точка профилът на Чолаков като специалист по културно наследство и технически опит много добре съвпада със спецификата и нуждите на обекта”, аргументира се директорът Богомил Грозев.

До този момент за събитията се грижеше техническият директор на Драматичния театър Запрян Делирадев.

Във времето, откакто е начело на общинския институт, той е назначил още двама служители, ангажирани с работа в обекти в Стария град.

От 9 месеца в институцията работи Ангелина Янакиева, която е уредник на къща „Стамболян”. Тя е завършила Художествена академия в София, има 19 г. трудов стаж в Куклен театър-Пловдив.

Другото ново лице в екипа е синът на ректора на АМТИИ проф. Тони Шекерджиева-Новак - Димитър Новак. Той е магистър по „Управление на туризма” в Аграрния университет с тема „Състояние и развитие на религиозния туризъм в България”.

Ще се търси човек и за къщата музей „Златю Бояджиев”, тъй като уредникът ѝ Севлия Тодорова се присъединява към екипа на Градската художествена галерия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина