„Ако няма хубост…” - в Пловдив гостува Йосиф Сърчаджиев

Автор: Plovdiv Now 5814
„Ако няма хубост…” - в Пловдив гостува Йосиф Сърчаджиев

Йосиф Сърчаджиев ще представи под тепетата „Ако няма хубост…” на 29 април от 19 часа в Голямата зала на Драматичния театър. Спектакълът е от част от програмата на Ловешкия театър, а Сърчаджиев се е заел със задачата да пресъздаде като режисьор два разказа на Николай Хайтов -  „Лодка в гората“ и „Пътеки”.  Сценографията и костюмите са дело на Надя Василева – Ковачовска, а ролите изпълняват Гьорги Трайков, Силвия Чобанова, Нина Суванджиева, Петър Стойчев

За всеки човек си има пътека. С вяра в тези думи бедният обущар Влашо не спира да прави пътеки безплатно докато го възприемат като луд. По същия начин Марин и Гина се понасят с лодка в гората, плувайки в облаците вместо във вълните. Извън акта, който горският трябва да напише на нарушителя, извън нормалното протичане на ежедневието, животът постепенно се придвижва към ситуацията на чудо – нужна е само малко вяра, доверие във въображението и любов.

В двете отделни творби на Хайтов откриваме забравената функция на човека да мечтае и да носи простота в душата и доброта в сърцето си.

„Ако няма хубост…“и дава урок по човечност с преведения на театрален език разказ през погледа на  Йосиф Сърчаджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина