12 зам.-кмета по районите на Пловдив са ясни, назначават другите след Нова година

Автор: Благовест Андонов 13513
12 зам.-кмета по районите на Пловдив са ясни, назначават другите след Нова година

11 от зам.-кметовете на шестте районни кметства вече са назначени, но все още има 7 щатни бройки, които трябва да бъдат заети.

Всеки един от районните кметове има право на по трима заместници, като единствено в „Централен” щатът е за четирима. Георги Стаменов вече бе обявил, че четвъртата бройка ще бъде закрита, като ресорът ще бъде разпределен към другите му заместници.

Единственият районен кмет, който е готов с екипа си е Иван Стоянов в „Източен”.  Той остава на поста Васил Василев, който бе и зам.-кмет през миналия мандат, а назначава двама нови – бившият гл. инженер и за кратко зам.-кмет по строителството Йордан Калев и Ерол Садъков, който ще отговаря за интеграцията и обществен ред и сигурност.

На другия полюс е Костадин Язов в „Южен”. Към момента той не е назначил нито един негов заместник. Очаква се това да се случи след Нова година, като първо  около 30 декември ще  бъде гласувана структурата  на администрациите по райони в Общинския съвет.  

Тогава ще се разбере и третия районен кмет на „Централен”.  От миналия мандат остава Тошо Пашов, а новото вице на Георги Стаменов е Фиданка Кацарева, която се отказа от мястотот си като общински съветник. 

Стоян Алексиев в район „Северен” засега не е правил назначения. Там на своите постове остават Лариса Кътова, както и Красимир Асенов . Мястото си запазва и Калоян Георгиев от „Кауза Пловдив”.

В „Тракия” Костадин Димитров освободи всичките си заместници и назначи пиара на екскмета Иван Тотев – Веселина Стоянова. Той каза, че също след Нова година ще мисли за други вицета.

Димитър Колев в „Западен” запазва Георги Георгиев от „Кауза Пловдив”. Друго негово вице ще бъде Димитър Караилиев, който идва от културния отдел в Община Пловдив. Третият щат засега ще бъде незает.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина