1 декември е специален за “Капачки за бъдеще“

Автор: Plovdiv Now 8607
1 декември е специален за “Капачки за бъдеще“
1-ви декември е специален ден за кампанията "Капачки за бъдеще".
 
Точно преди две години на този ден бяха подменени и последните стари кувьози в България.
 
От този ден нататък вече няма болница, в която най-новият кувьоз да е от миналия век.
 
Вече няма болница, в която недоносените бебенца да бъдат излагани на риск, понеже на лекарите им се налага да работят със стари, амортизирани, повредени и ненадеждни кувьози.
 
Над 300 бебенца са получили шанс за живот благодарение на кувьозите, дарени от "Капачки за бъдеще". Факт е, че 1 от 10 деца в България се ражда преждевременно и има нужда от специална апаратура, за да оцелее. За близо 4 години от старта си кампанията "Капачки за бъдеще" успя да дари кувьози за 22 болници в 22 града.
Благодарение на лекарите специалисти и на кувьозите са спасени: в Тутракан - 56 бебенца, Казанлък - 51 бебенца, Карлово - 26 бебенца, Омуртаг - 42 бебенца, Дулово - 26 бебенца, Троян - 44 бебенца, Кнежа - 71 бебенца.
 
Припомняме, че наскоро беше купена от кампанията и първата детска неонатална линейка. Тя беше дарена в Пловдив и вече изпълни няколко спасителни мисии. Линейката превози бебе от Карлово до специализирана клиника в Пловдив. След това линейката транспортира и новородени с проблеми от Асеновград и от друга болница в Пловдив. 
 
От 2021 години за каузите на кампанията събираме и алуминиеви кенчета.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина