Жена измами двама души, уж отдавала жилище под наем в Кючука

Автор: Plovdiv Now 7619
Жена измами двама души, уж отдавала жилище под наем в Кючука

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема жена на 25 г., за това, че в Пловдив, за времето от 13.11.2023 г. до 14.11.2023 г., включително, при условията на продължавано престъпление и с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение у две различни лица – мъж и жена, за отдаване на апартамент под наем и с това им причинила имотна вреда в размер на общо 1500 лв.

Младата жена нямала адресна регистрация в Пловдив. Тя се представяла с чужда самоличност – на украинска гражданка. Снабдила със свидетелството за управление на автомобил на чужденката, което било изгубено преди време. Тя публикувала в социалните мрежи обява, че отдавала апартамент под наем в Пловдив, район „Южен“, и посочила мобилен телефон за връзка. На горепосочените дати двамата пострадали й се обадили. Тя ги поканила в жилището за оглед по различно време. И двамата харесали апартамента и след уговорка ѝ предали капаро в общ размер на 1500 лева. Жената на два пъти предала 1300 лева, а мъжът – 200 лева. След като получила парите, обвиняемата престанала да си вдига телефона. Пострадалите подали сигнал в  ОД на МВР-Пловдив. Извършителката на деянието е била установена и задържана. Установява се чия собственост е жилището.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Пловдив. Действията по разследването са в активна фаза.  

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина