Затварянето на нов участък от бул. „Ал. Стамболийски” вероятно ще се отложи

Автор: Благовест Андонов 7904
Затварянето на нов участък от бул. „Ал. Стамболийски” вероятно ще се отложи

Анонсираното затваряне на още един участък от бул. „Ал. Стамболийски” в район „Южен” вероятно ще се отложи, научи trafficnews.bg. Шефът на „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов е написал докладна до кмета, с която да се спре ограничаването на движението в отсечката между  ул.  „Стефан Стамболов“ и „Никола Димков”.

Тя  трябваше да бъде затворена от 12 септември до 12 януари заради дейностите по Южния обходен колектор. Причината е заплахата на фирмата изпълнител, че ако не получат 9,6 млн. лева до 2 октомври от ВиК – Пловдив, ще замразят ремонта.

„След като видяхме  заявката на фирмата, няма как да им разрешим да затворят, разкопаят и да оставят така улицата. Поради това няма да затваряме булеварда, докато не се изясни ситуацията по проекта и отношенията между консорциума и ВиК – Пловдив”, каза Стоилов.

Припомняме, че заради неплатени дейности от месец май от консорциума „Еко проект Пловдив” спряха работата по ул. „Петър Стоев”. Това пък предизвика гневната реакция на живеещите в зоната, като те ще излязат на протест във вторник на бул. „Никола Вапцаров”.        

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина