След пожара в пловдивското училище: Учениците отново в клас чак след Великден

Автор: Plovdiv Now 5732
След пожара в пловдивското училище: Учениците отново в клас чак след Великден

Най-вероятно учениците от НУ "Климент Охридски" в Пловдив ще се върнат отново в класните стаи след Великденските празници.

Все още не са обявени официално почивните дни, но се очаква това да бъде направено след пожара, който избухна рано тази сутрин в школото.

Припомняме че, огънят пламнал тази сутрин около 7 часа в учителската стая. По първоначална информация причина за пожара е повреден контакт, в който е бил включен един от климатиците. За пожара сигнализирала чистачката, която видяла дима.

За щастие в този момент в училището е нямало учебни занятия и няма пострадали. Пожарът е обхванал и част от тоалетните, които се намират в съседство на учителската стая.

"Всички родители бяхме информирани навреме, всичко е спокойно. Сутринта госпожата лично доведе внука ми вкъщи, тъй като живеем срещу училището. Никое дете не е пострадало, не са се изплашили", заяви Минка Седмакова, баба на третокласник.

В момента на място все още има експерти от РЗИ, както и от Община –Пловдив. Кметът Иван Тотев и заместникът му Стефан Стоянов също дойдоха да проверят ситуацията в училището.

"Стойностите, които измерихме на мястото, където е горяло, са в норма. Но мирише на пластмаса. Стаите ще се проветрят", коментира Георги Николов от РЗИ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина