След боя между надзиратели в затвора в Пловдив - забраниха пушенето!

Автор: Парашкева Иванова 4988
След боя между надзиратели в затвора в Пловдив - забраниха пушенето!

Забрана на тютюнопушенето в администрацията на затвора! Това е първата санкция, последвала произшествието в затвора в Пловдив, за което съобщихме вчера. След инцидент на 17 февруари пловдивски надзирател е бил приет в болница с комоцио. Служителят е бил нападнат от  свой колега. В Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието е разпоредена дисциплинарна проверка. 

Замесените в инцидента са надзирателите мл. инспектор Динко Игнатов и колегата му мл. инспектор Максим Врачовски. Според информация от източник от затвора Врачовски е напуснал поста си и е нападнал в гръб Игнатов, докато последният си наливал кафе от машина. Ударил го с юмрук в главата и го съборил. Крещял му, че не знае с кого си има работа и да внимава кого ядосва. Игнатов побягнал, залитайки. В последствие докладва на началниците си от смяната за случилото се, като се оплакал, че му се вие свят и му се гади. Никой от тях обаче не извикал Бърза помощ и надзирателят се обадил на съпругата си, за да го закара до болницата. В Спешното се наложило да му сложат шина на крака, който бил с травма, а заради комоциото останал три дни в болница. След това е изписан за домашно лечение. Врачовски е заявил, че е нападнал Игнатов, защото той го бил замерил с цигара. 

Макар, че законът забранява пушенето в закрити помещения в административни сгради, очевидно режимът в пловдивския затвор е бил по-лек, след като се е наложило пушенето повторно да бъде изрично забранено. Какви ще са следващите санкции след провиненията , предстои да станат ясни. 

Според колеги на замесените в инцидента, Максим Врачовски може да получи най- тежкото дисциплинарно наказание - уволнение, тъй като вече е наказан с порицание за 6 месеца, а поредното нарушение е извършено в изпитателния срок. Други обаче смятат, че ръководството на затвора ще направи всичко възможно да го спаси от уволнение, тъй като той живее на семейни начала с мениджъра на затвора, която пък е племенница на началника Божил Иванов. 

Резултатите от дисциплинарната проверка ще станат ясни в края на март. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина