Ремонтите в Кючука засега няма да бъдат спряни

Автор: Благовест Андонов 6631
Ремонтите в Кючука засега няма да бъдат спряни

Крайният срок от 2 октомври за превеждането на 9,6 млн. лева от ВиК – Пловдив към фирмата изпълнител по Южния обходен колектор, няма да се спази. Въпреки това работата няма да спре, научи trafficnews.bg.

„Ще работим поне до края на годината, макар да не сме получили плащането. Виждаме, че има раздвижване в тази посока”, каза Бончо Бонев, който е управител на едно дружествата в „Еко проект Пловдив”. Ако обаче средствата не бъдат преведени в следващите три месеца, то работата ще бъде замразена.

От фирмата ще продължат да работят по ул. „Петър Стоев”, бул. „Александър Стамболийски”, както и около „Модър-Царевец”. Последният обект се очаква да бъде завършен скоро, за да може пробивът между двата района да бъде довършен от „Драгиев и Ко”. По проекта  за 100 млн. лева има още  дейности по ул. „Царевец”, както и мрежа в район „Тракия”.

До момента са усвоени 25 млн. лева, като тези 10 млн. лева са въпросната индексация. Отделно ВиК – Пловдив има корекция от 25% по проекта, което на практика ги вкара във фалит.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина