Прокуратурата се самосезира за смъртта на кученцето, убито от питбули в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6555
Прокуратурата се самосезира за смъртта на кученцето, убито от питбули в Пловдив

Развитие има по случая, при който питбули без намордници убиха домашно куче, за който GlasNews съобщи. Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство за станалото.

Материалите са предадени от Първо РУ при ОД на  МВР – Пловдив. Производството е за това, че на 16 ноември 2023 г., в гр. Пловдив, е проявена жестокост към гръбначно животно – куче порода „померан“, с което противозаконно му е причинена смърт – престъпление по чл. 325б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 16 ноември 2023 г., в гр. Пловдив, в район „Южен“, към 22 часа, стопанин е разхождал кучето си порода „померан“. Животното е било нападнато от други две кучета порода „питбул“, които били също със своя стопанин, но без намордници, според първоначално събраните данни. На 17 ноември 2023 г. е констатирана смъртта на кучето „померан“.

По случая е извършена проверка от органите на полицията в гр. Пловдив, която е приключила в рамките на два дни, след което в Районна прокуратура – Пловдив незабавно е образувано досъдебно производство.   

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се разпитат свидетели, включително очевидци, да се приобщи медицинска документация, да се назначат експертизи и др.

Първоначалният срок за разследване е два месеца.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина