Продължава борбата с дупката на новоремонтирания бул. „Александър Стамболийски” в Пловдив! Докога?

Автор: Plovdiv Now 5056
Продължава борбата с дупката на новоремонтирания бул. „Александър Стамболийски” в Пловдив! Докога?

Продължават да се борят с дупката на новоремонтирания пловдивски булевард „Александър Стамболийски”. Куриозното е, че ямата е на същото място, където преди три години пропадна автобус от градския транспорт в Пловдив – на кръстовището с ул. "Стефан Стамболов".

Както PlovdivNow.bg съобщи, булевардът се наводни няколко дни след като бе затворен за ремонт след ВиК авария. Всъщност течовете и авариите по бул. „Александър Стамболийски” не са новина. Това е рутинно нещо, което в най-добрия случай става веднъж месечно.

Ремонтът на ремонта на ремонта пък е друго, което се случва също нерядко. Кръпките на тотално амортизирания водопровод вече не издържат и дни. Всичко това се случва на фона на огромните жилищни комплекси, които се строят край булеварда.

През май 2016 г. автобусът от масовия градски транспорт в града с номер 16 пропадна в дупката и спука гума. Още тогава кметът на район „Южен“ Борислав Инчев призна, че проблемът с кратера е дългогодишен. Причината е водопровод на ВиК със спирателен кран, който изпуска, водата подкопава пластовете и се получава пропадането.

Сега, три години по-късно ВиК спечели финансиране и има проект за тоталния ремонт на водопровода и така нужния Южен обходен колектор. Изпълнението на реалните дейности обаче едва ли ще започнат по-рано от 2021 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина