Празникът “Кукери“ в Коматево помага за лечението на Костадин

Автор: Plovdiv Now 3477
Празникът “Кукери“ в Коматево помага за лечението на Костадин

По традиция на Сирни Заговезни жителите на кв. Коматево организират празника „Кукери“, съпроводен с шествие, гайди и много различни и интересни костюми.

Тази година събитието ще се проведе на 17 март , като шествието започва от 13:00 ч. до 14:30 ч., след което посетитете ще могат да видят различни кукерски ритуали за здраве и читалищни музикални програми в парка на квартала.

Събитието през 2024 година има и своя кауза – ще има организирано пространство за продажба на различни храни и напитки, като средствата, които се съберат, ще бъдат дарени за лечението на 20-годишния Костадин. Организаторите споделят, че момчето е участник в кукерските шествия в предходните години, затова са избрали и празника като начин да му помогнат.

Сега на младия мъж предстои нова сложна операция в Турция, която е непосилна като сума за семейството. Необходимата сума е 470 000 лева и тя трябва да бъде преведена до края на месец март. Организаторите са убедени, че кукерите от Коматево имат силата да прогонят злото от Коце и канят всички на празничното кукерско шествие и благотворителната скара

Запишете се за събитието и във Facebook: https://www.facebook.com/events/364537046499768/ 

Можете да направите дарение и на банковата сметка: 

Дарителска сметка Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000030654749
BIC: STSABGSF
Титуляр: Костадин Стефанов Бозуков

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина