Пловдивчанин, помогнал на блъсната котка в Кючука, търси стопаните ѝ

Автор: Plovdiv Now 1444
Пловдивчанин, помогнал на блъсната котка в Кючука, търси стопаните ѝ

Мъж от Пловдив търси хората, полагали грижи за котка, която е била блъсната преди дни в Кючука. С trafficnews.bg се свърза Максим Димитров, който разказа, че малко след полунощ на 7 април на ул. „Димитър Талев” автомобил тип “SUV” е блъснал котка, която е била на пътя. Споделя, че водачът на автомобила много добре е разбрал какво е извършил, но въпреки това не спрял, да окаже помощ на животното, а вместо това подължил.

“Човекът, който удари котката не спря и аз я закарах в денонощна клиника веднага. Лекарят каза, че е кастрирана, но не е с отрязано ухо. Някой от блоковете или къщите в района се е грижил за нея. Надявам се все някой от района да го познае и да каже къде точно е живяло, за да мога ако се възстанови да го занеса обратно там. Котката със сигурност е разпознаваема, защото има старо счупен преден крак, който е зараснал накриво”, споделя мъжът.

Състоянието на котката към този момент е стабилно и в момента се намира в клиника под тепетата. Вече пие вода, като ще пробват да му дадат и течна храна днес.

„Направиха му снимка, няма счупени кости освен челюстта, но това ще се оправи. Дробовете му са добре. Кожата на главата му е отлепена от черепа и има кръвоизлив в главата. Ще е чудесно някой да го прибере след като се възстанови, за да не се случва нещо подобно и да преминава през същия ад отново”, споделя още мъжът.

В този случай читателят ни не обвинява водача за случилото се, защото може да се случи на всеки. Тук проблемът според него е, че е липсвала адекватна реакция от водача, който е могъл да слезе от автомобила и да помогне на животното.

„Обръщам се към въпросния водач. Защо не спря, ти си му шанса, търсиш денонощна клиника и звъниш. Ако нямаш пари ще се намерят хора, които биха помогнали. Поне го премести на тротоара, за да не го доразмажат следващите, а някой случен минувач може да се спре и да му помогне. Пък ти си бягай щом си страхлив или друсан или пиян. Сигурно си мислиш, че си някакъв готин, но всъщност си страхливец, а това не е готино. Рових из телефона поне 10 минути за денонощна клиника и ти не се върна, просто избяга. Благодаря на таксито след теб, че ме видя и не ме блъсна, и спря за да мога да изнеса котката на тротоара”, споделя още читателят ни.

Мъжът моли всеки, който би разпознал котето, отглеждано в района, да се свърже с медията ни, за да сподели кой е полагал грижи за него или ако има желание да го осинови.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина