Пиян и неправопособен си спретнаха гонки с полицията в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4921
Пиян  и неправопособен си спретнаха гонки с полицията в Пловдив

Неправоспособен шофьор бе задържан след кратка гонка с полицията в Пловдив. Около 8.20 ч. вчера, прилагайки линейния подход на пътния контрол, автопатрул на Първо районно подал сигнал за спиране със светлинна и звукова сигнализация на движещ по ул. „Скопие“ лек автомобил „Алфа Ромео“. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане обаче, водачът рязко увеличил скоростта, преминал на червен сигнал на светофара и се насочил към ул. „Иван Гарванов“. Там мъжът изоставил колата и побягнал, но веднага бил заловен от последвалите го униформени. Установена е самоличността му – 32-годишен криминално проявен и осъждан жител на Раковски.

Справка в регистрите на МВР показала, че той е с отнето свидетелство за правоуправление в рамките на едногодишно административно наказание. Пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

За умишленото осуетяване на действията на служителите на реда срещу извършителя е започнато бързо производство.

В петък подобна ситуация се разиграла и на главен път Пловдив – Хасково, където пиян шофьор се опитал да избегне полицейска проверка. Около 11.30 ч. в дежурната част на дирекцията постъпил сигнал за джип „БМВ“, който се движи към Хасково с рискови маневри и създава реална опасност за останалите участници на пътя. 

Информация за въпросната кола е подадена на екип на РУ- Първомай и в района на квартал „Дебър“ униформените предприемат действия за спирането й.  В този случай се налага кратко преследване, при което минути по-късно движението на джипа е преустановено принудително. Задържан е бил 41-годишният столичанин, който управлявал колата, а тестът му с дрегер отчел почти 3 промила. 

Мъжът отказал да даде кръвна проба за химически анализ. При проверка в полицейската информационна система е установено, че той има три предишни регистрации за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство отново за същото престъпление. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина