Отварят за движение ул. “Даме Груев“

Автор: Plovdiv Now 4028
Отварят за движение ул. “Даме Груев“

Улица „Даме Груев“ ще бъде отворена за движение от утре. Това стана ясно след инспекция, която кметът Здравко Димитров направи днес на последния участък от трасето – близо до Кукленския транспортен възел. Димитров бе със своя заместник по строителство Пламен Райчев и двамата на място се убедиха, че пътното платно е напълно завършено и готово да поеме трафика.

„Тази вечер трябва да се махнат загражденията от съседните преки, както и тези, които ограничават движението по „Даме Груев“. Това означава, че от утре улицата ще може да се използва пълноценно. Довършителните дейности по тротоарите могат да се извършват и при пуснато движение, без да се пречи на шофьорите. Хората се измъчиха с този проточил се ремонт, но улицата вече е напълно готова и я пускаме“, заяви при огледа кметът Димитров.

Веднага след инспекцията на „Даме Груев“ Здравко Димитров и Пламен Райчев посетиха и пробива „Модър-Царевец“. Изпълнителите на обекта вече работят от северната страна на пробива и най-късно до края на годината връзката между районите „Западен“ и „Южен“ може да бъде отворена за движение.

„Оставят броени метри за полагане на водопровода от страна на изпълнителите на дейностите за Южния обходен колектор и веднага след като те приключат своята работа, ще бъде поставен и асфалтът на пробива. Трасето под жп линията вече е готово, част от асфалта е положен вече и от северната страна. "Виждаме, че става едно красиво и най-важното – практично съоръжение, което ще се ползва дълго в годините напред“, заяви доволен Райчев, след като двамата със Здравко Димитров лично преминаха по целия участък.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина