Опасни пътни знаци в Кючука, започнаха и катастрофи

Автор: Plovdiv Now 6631
Опасни пътни знаци в Кючука, започнаха и катастрофи

Автор: Георги Тошев

Организацията на движението в Пловдив не спира да изумява с нови и нови абсурди на които се натъкваме с всеки изминал ден. За поредна ситуация с нелогични и безсмислено поставени знаци сигнализира читател на TrafficNews, живеещ в Кючук Париж.

Мястото е краят на бул. „Македония”, в непосредствена близост до Първо РПУ и редица супермаркети и търговски обекти. Присъединяването на малка междублокова улица и сливането и с бул. „Македония” създаде истински хаос за движението и шашна шофьорите в района.

Уличката, която също се казва „Македония”, до момента нямаше излаз към бул. „Македония”, но вече е присъединена и то като „път с предимство”. Съответно за движещите се направо по бул. „Македония” вече има знак „STOP”. Абсурдното в случая е, че целият трафик от булеварда е ориентиран в посока търговските обекти, а влизането към тях вече трябва да стане след пропускане на движещите се от малката ул. „Македония” към бул. „Македония”.

До момента на въпросното Т-образно кръстовище знаците бяха обърнати. Бул. „Македония” беше с предимство, а на малката уличка имаше знак „STOP”. Това допълнително обърква шофьорите и новата организация създава предпоставки за ПТП.

„Вече има и катастрофи на въпросното кръстовище след поставените знаци”, разказа още читателят на медията ни.

Кръстовището след новата организация:

Междублоковата уличка преди присъединяването ѝ:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина