Очевидци на убийството в Кючука: Биха се посред бял ден, бяха видимо пияни

Автор: Plovdiv Now 2603
Очевидци на убийството в Кючука: Биха се посред бял ден, бяха видимо пияни

Автор: Георги Тошев

Кольо Колев и Тони Тоневски са се налагали посред бял ден в Кючука, докато през мястото са минавали десетки граждани и малки деца. През това време и двамата са били видимо пияни. Това стана ясно от разпитите на Магдалена Нейкова и Христина Димитрова, които са станали преки свидетели на сбиването между двамата мъже. Двете жени са се прибирали от близкия парк заедно с малките си деца, пише trafficnews.bg.

Минахме покрай едно заведение което прилича на гараж. Чухме скандал и като се обърнахме видяхме, че един мъж бие друг, като нямаше защитни действия. Видяхме, че излязоха от заведението и се биеха. Единият падна на земята и другият го риташе. За мен и двамата бяха видимо много пияни и залитаха. Чух, че този когото го биеха, призоваваше да не го бият”, разказа Магдалена пред магистратите.

Христина Димитрова допълни към разказа, че е видяла как Тоневски е бутнал едно колело. После Кольо Колев излязъл от кръчмата и започнали да се карат, след което Колев налетял на приятеля си, въпреки че Тоневски го умолявал да спре. Колев продължавал да му нанася удари с крака и ръце. По-късно през деня, след няколко часа, в парка в близост до инцидента, Христина отново излязла с детето си и видяла Тоневски да лежи на една пейка. Бил е без обувки и до него имало голяма ПВЦ бутилка с бира.

Кольо Колев и Тони Тоневски били приятели, но често се карали след като пийнат. И друг път се е стигало до физическа саморазправа между двамата. Това разказа пред съда Красимир Карамфилов, който се познавал и с двамата. Мъжът дори е присъствал на скандал между двамата няколко месеца преди инцидента в същото заведение.

Като се видяхме последния път с Кольо, преди да го арестуват, ми каза, че е пребил Тоневски пред заведението на Бушнака. Бил го съборил с юмруци на земята, защото Тоневски го бил обидил. От тогава не го бил виждал и бил притеснен”, допълни още Карамфилов.

По делото ще бъдат разпитани общо 17 свидетели и 4 вещи лица. Разпитите продължават и към момента и ще продължат в още едно заседание на 4 юни.

Припомняме, че сбиването стана на 8 юли 2023 г. в Кючук Париж. Според обвинителният акт Кольо Колев умишлено е умъртвил Тони Тоневски, на 60 години, като смъртта е настъпила на 14 юли 2023 г. Обвинение срещу Колев е за умишлено убийство и предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Той е с богато криминално досие и е многократно осъждан.

По делото е изяснено, че двамата мъже се познавали и често употребявали алкохол в квартално заведение. На 8 юли 2023 г. се срещнали отново там, като между тях възникнал конфликт. Кольо Колев ударил Тони Тоневски в лицето, след което двамата излезли навън. Там подсъдимия нанесъл побой на другия мъж. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал близо до пейка. Случайни минувачи видели, че той имал травми по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран в болница, където починал от нараняванията си на 14 юли 2023 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина