Никой не се яви на търга за Транспортна болница, който щеше да закърпи бюджета на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4769
Никой не се яви на търга за Транспортна болница, който щеше да закърпи бюджета на Пловдив

Търговете за продажбата на общинските части на Транспортна болница се провали. След като  Здравко Димитров пусна обявленията за наддаването на двата имота, нито един участник не се е явил на наддаването на 23 октомври.

Местният парламент реши в двата търга за недовършения корпус на лечебницата на ул. "Колхида" с явно наддаване на могат да участват само университетски болници на територията на Община Пловдив. Нито една от болниците обаче не е подала документи за участие, пише TrafficNews.bg.

Единият търг бе за имота от 415 кв.м,  която начална цена е 369 хил. лева.  Вторият имот бе част от 7-етажна сграда със застроена площ от 1255 кв.м, с начална цена от 6,3 млн. лева.  Депозитът и за двата търга е от 30%, а стъпката за наддаване е 2000 лева.

Продажбата на двата имота трябваше да запълнят дупката в бюджета на Община Пловдив в раздела за приходи от собственост.  Това е едно от перата, които изостават най-много при събирането на постъпления.  

С този провал то дупката в бюджета ще бъде още по-голям, а Община Пловдив върви към рекорден дефицит, който ще констатира новият кмет.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина