Най-голямата общинска болница в Пловдив с нов директор

Автор: Благовест Андонов 3013
Най-голямата общинска болница в Пловдив с нов директор

Най-голямата общинска болница в Пловдив – МБАЛ „Св. Панталеймон” ще има нов директор. В четвъртък Общинският съвет ще утвърди д-р Константин Сапунджиев като управител на лечебното заведение.

 Досега бившата Втора градска болница се управляваше от доц. д-р Петко Недев, но неговият 3-годишен мандат изтече. Изненадващо д-р Недев не е подал документи за процедурата, а единственият се явил кандидат бе д-р Сапунджиев. Той е добре познат в общинското здравеопазване, като два мандата бе директор на ДКЦ II.

Въпреки единствения кандидат, конкурсът се е провел на три етапа  – по документи, представяне на визия за развитието  на болницата, а третият е събеседване с допуснатите кандидати. Той е получил обща оценка от мн. добър 5.41 от членовете на комисията.

Д-р Сапунджиев ще бъде освободен от поста си в бившата втора поликлиника, за да поеме управлението на болницата. За негов временен заместник общинарите ще изберат д-р Валентина Костуркова .

МБАЛ "Св. Панталеймон" е най-голямата общинска болница в Пловдив. Тя трябваше да погълне и МБАЛ "Св. Мина", но все още новата структура  не може да влезе в сила заради юридически пречки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина