На прощаване градските власти пуснаха процедурата за изграждането на най-чаканата забавачка в Кючук Париж

Автор: Благовест Андонов 8058
На прощаване градските власти пуснаха процедурата за изграждането на най-чаканата забавачка в Кючук Париж

Една от последните обществени поръчки, които обявява Община Пловдив в текущия мандат е за изграждането на нова детска градина в район „Южен”. Това е втора процедура за забавачката на бул. „Александър Стамболийски”, след като първата бе прекратена.

Близо четири години градските власти се опитваха да стартират процедурите, като се стигна до взаимни обвинения между Община Пловдив и район Южен, че нещата се бавят.

Документацията за градината бе пусната в началото на юли, като последва жалба в КЗК заради критериите за избор на изпълнител. След като от градските власти се бяха запознали с жалбата, те бяха  решили да прекратят поръчката. Проблемът бил, че в критериите е записано,че всяка фирма, която иска да изгради зданието, трябва да има технически ръководител, направил сграда за обществено обслужване на застроена площ от минимум 2200 кв.м РЗП с плувен басейн. 

Новата процедура отново е в ход, а сумата отново е около 4,6 млн. лева с ДДС. Инвестиционният проект е готов, но в бюджета не са предвидени средства за изграждането й. Това вероятно ще стане през новата бюджетна година, а всички кандидат-кметове обещаха строителството на градини и ясли през новия мандат.

Проектът включва градината да е за 200 деца – разпределени в осем групи от по 25 деца във всички възрастови групи. Четири от групите са на първия етаж и четири на втория.  В двора се предвижда мащабно озеленяване, като непосредствено до детската градина ще бъде създаден и парк от 5 декара, който ще стане естествено продължение на зеленината. 

Детската градина ще бъде изградена на бул. „Александър Стамболийски“ до кръстовището с ул. "Пере Тошев". В двора се предвижда мащабно озеленяване, като непосредствено до детската градина ще бъде създаден и парк от 5 декара, който ще стане естествено продължение на зеленината.  Според тръжната документация, строежът трябва да продължи максимум 360 календарни дни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина